Bonurile de vacanta pentru bugetari au fost aprobate de Guvern

Vacanta vara mare bonuri tichete
Bonurile de vacanta pentru bugetari au fost aprobate de Guvern
5 (100%) 4 votes

Proiectul de lege care reglementeaza acordarea de bonurilor de vacanta pentru bugetari a fost aprobat la inceputul acestei luni in Camera Deputatilor. Tichetele de concediu sunt suportate integral de catre angajatori si sunt scutite de plata impozitului pe venit si a asigurarilor sociale.

Vacanta de vara la mare

Sursa fotografie: commons.wikimedia.org

Proiectul a primit, in randul deputatilor, 215 voturi „pentru”, 7 „impotriva” si 100 de „abtineri”, ceea ce a permis trimiterea lui catre promulgare. Angajatorii nu sunt obligati sa isi recompenseze personalul cu bonuri de vacanta, insa avantajele oferite prin lege ii stimuleaza in acest sens.

Ce spune legea de acordare a bonurilor de vacanta

Legea privind acordarea de bonuri de vacanta pentru salariatii platiti din bugetul de stat prevede ca tichetele de concediu sunt de fapt vouchere de vacanta pe care le pot acorda societatile si companiile nationale, societatile reglementate de Legea societatilor nr. 31/1990 la care statul este actionar unic sau majoritar, institutiile publice si regiile autonome, personalului angajat cu contract individual de munca.

Bonurile de vacanta sunt deductibile pentru angajator la calculul impozitului pe venit, daca ele respecta limita de 6 salarii minime pe economie pentru fiecare angajat, intr-un an calendaristic.

Astfel, bonurile de vacanta pot fi utilizate de beneficiari in destinatii turistice si agentii de turism autorizate de Ministerul Turismului, exclusiv pe teritoriul Romaniei. Cat despre valorile nominale permise pentru bonurile de vacanta, acestea sunt de 10, 20, 30, 40 si 50 Ron.

Avantajele folosirii de bonuri de vacanta

Potrivit ministrului delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Jianu, noile bonuri de vacanta inlocuiesc vechile tichete de vacanta, sub forma unei variante modernizate de emitere in sistem electronic, fara costuri suplimentare si intermediari.

Citeste si:  Servicii de contabilitate - Promovare Online

Ministrul mai adauga ca voucherele pot fi urmarite in totalitate intr-un sistem fiscalizat si ajuta operatorii de turism clasificati in sistemul national, spre binele economiei nationale.Lasă un răspuns