Crearea unui site web si ajungerea pe prima pagina Google(TM)

SEO Search Engine Optimization
Crearea unui site web si ajungerea pe prima pagina Google(TM)
5 (100%) 2 votes

Crearea unui site web poate fi un lucru destul de complicat, in functie de cerinte.

Poate fi un site web de prezentare, un forum, un blog,  magazin virtual, portal, director web, etc.

Simplu in niciun caz nu este, indiferent de gradul de dificultate pentru ca pot aparea probleme la orice nivel.

Cum spuneam intr-un alt post, trebuie gandit inainte modul de realizare a paginilor, asezarea acestora, structura de link-uri interne si externe, continutul site-ului, meniul / meniurile, imaginile intercalate, pentru ca de aici incepe de fapt si optimizarea  pentru motoarele de cautare si promovarea online, acesta fiind primul pas.

SEO aduce rezultate pe termen lung
SEO aduce rezultate pe termen lung

In general este mai bine ca si crearea si optimizarea sa fie realizate de aceeasi firma/webmaster, intrucat stie cel mai bine ce a facut si unde trebuie sa intervina, cunoaste structura si codul.

Content is the king – adauga continut bun

La crearea unui site web se recomanda a avea in minte utilizatorul / vizitatorul, care trebuie sa gaseasca un continut bogat informational si util creat pentru el, insa nu trebuie neglijata nici optimizarea [SEO] si trebuie facut in asa fel incat sa existe un echilibru intre  continut pentru vizitator – continut pentru motoarele de cautare, de aici dezvoltandu-se alte cateva profesii inclusiv cea de copywriter / SEO copywriter, adica cel care creaza text / continut optim pentru a avea succes pe ambele planuri.

Pe de alta parte, un site deja realizat (dar neoptimizat) poate avea ca avantaj vechimea domeniului, un factor destul de important pentru GoogleTM si celelalte motoare de cautare in stabilirea importantei paginii respective, plus faptul ca intre timp poate a si adunat ceva backlink-uri.

Citeste si:  OPTIMIZARE SITE AUTO SAU MAGAZIN CU ECHIPAMENTE, ACCESORII SI PIESE AUTO-MOTO

Dar trebuie luat in considerare si faptul ca un site realizat conform unei structuri bine definite care sa aiba o logica atat pentru utilizator, cat si pentru motoarele de cautare, prezinta anumite avantaje dpdv SEO, mai ales ca pentru site-urile noi se da un mic boost in cautari din partea GoogleTM. Daca acesta se dezvolta natural, cu adaugarea de continut onpage si ceva offpage (natural, iarasi, nu fortat), va ramane in top, altfel, dupa cateva luni va cadea in pluton,undeva, departe.

In cat timp se poate ajunge pe prima pagina in GoogleTM?

In procesul de optimizare a unui site web cel mai important factor este timpul, pentru ca de asta e nevoie ca un site sa urce in cautari si in topuri. Si rabdare. Cat timp? 2-3 luni, poate 6 luni, poate si mai mult – optimizarea este un proces continuu, nu trebuie stopat nici cand a ajuns in top, deoarece trebuie sa se mentina.

Nu poate garanta cineva ca aduce un site pe prima pagina GoogleTM – cum am vazut ca se practica si toata lumea aduce site-ul pe primul loc fara sa stie ce site e sau ce domeniu de activitate are, asta depinde de foarte multi factori, printre care si concurenta pe domeniul sau nisa respective. Concurenta (prin concurenta inteleg cei care sunt pe primele 2-3 pagini la cuvintele cheie respective)  poate avea la randul ei alti specialisti SEO care trag din greu pentru a aduce sau mentine site-ul pe prima pagina, deci …

Promovare in directoare web?

Din categoria promovare online un alt lucru dubios  il reprezinta serviciile de inscriere in ‘nspe mii de directoare in 3 zile – asta e unul din cele mai daunatoare actiuni pentru site, pentru ca risca ajungerea in GoogleTM SandBox si nu mai iese de acolo cu anii (asta ar intra la metode Black Hat de optimizare sau poate la Gray, White in niciun caz nu poate fi) – este doar opinia mea in acest moment.

Citeste si:  HTML si pasii pentru realizarea primei pagini web !

Nu neaparat directoarele web au importanta uriasa in procesul de link-building, ci acele backlink-uri de calitate din forumuri si bloguri aflate in aceeasi categorie, de preferat cu ceva Page Rank, asta conteaza mult.

Mai multe puteti citi in articolele despre web design si optimizare.

Multumesc pentru atentie, o zi placuta!Lasă un răspuns