Despre printese, rochii de mireasa, nunti si bataia pentru buchetul miresei

Despre buchetul de mireasa, asortat cu rochia de mireasa
Despre printese, rochii de mireasa, nunti si bataia pentru buchetul miresei
5 (100%) 2 votes

Fiecare fată își dorește la un moment dat sa fie o prințesă, din diverse motive, unul dintre ele fiind celebrele rochii cu crinolină, adică rochii de mireasă, întrucât ocaziile la care aceste rochii pot fi purtate în zilele noastre sunt foarte rare, dar nu inexistente. Probabil singura astfel de ocazie este ziua nunții, așa că multe mirese se grăbesc să adauge cât mai multe volănașe și cât mai multe accesorii.

Dar, adevăratele prințese nu poartă rochii de mireasă încărcate cu multe volane, paiete, perle sau cristale, ci mai degrabă, rochii ce ies în evidență prin simplitate și bun gust.Bineînțeles, cea mai cunoscută rochie de mireasă este cea a ducesei de Cambridge, care a fost inspirată de moda anilor 50 și despre care mulți spun că seamănă mult prea mult cu rochia de mireasă a fostei prințese de Monaco, actrița de origine americană Grace Kelly, deși singurele asemănări sunt folosirea dantelei și mânecile lungi ale ambelor rochii. Celelalte elemente ale rochiilor, cum ar fi adâncimea decolteului sau lungimea trenei, sunt elemente despre care în mod evident nu se poate spune că sunt comune celor două rochii.

Alte două rochii de mireasă care exprimă simplitatea și eleganța stilului regal, dar din păcate mai puțin cunoscute și dezbătute sunt cele purtate de către principesa moștenitoare a Suediei, Victoria și de către sora sa mai mică, Madeleine. Ambele mirese au optat pentru o trenă și un voal lung și deasemenea pentru un decolteu potrivit pentru o ceremonie religioasă. Având în vedere că cele două nunți au avut loc la o difetență de trei ani și că între timp dantela a intrat în tendințe, principesa Madeleine a optat pentru o rochie din dantelă, spre deosebire de sora sa, care a optat pentru o rochie din satin de mătase.

Citeste si:  Calendar crestin ortodox pentru luna septembrie si sarbatorile acestei luni

Despre buchetul de mireasa, asortat cu rochia de mireasa
Despre buchetul de mireasa, asortat cu rochia de mireasa

Cât privește accesoriile, trebuie să precizăm că prințesele nu se împopoțonează cu tot felul de brățări, lănțișoare sau inele, ci aleg în general să poarte o tiară, cercei și eventual o brățară.In continuare vă puteți delecta cu câteva dovezi de „masculinitate” (am vrut sa spun „disperare”, însă bine ca m-am abținut la timp – poate într-un articol viitor vom expune și originile acestor tradiții și obiceiuri mai mult sau chiar deloc spre puțin creștine 😉 )


Lasă un răspuns