EuroVision 2012 Finala Concursului

Crystal Hall Baku
EuroVision 2012 Finala Concursului
5 (100%) 3 votes

  Si iata ca se apropie cu pasi uriasi un eveniment mult asteptat:

     Finala Eurovision 2012 – mai exact editia cu numarul 57 a acestui din ce in ce mai prestigios concurs.

     Locatia este in premiera una cu totul si cu totul speciala: Baku, capitala Azerbaidjanului, in urma castigarii concursului din 2011 de catre Ell & Nikki cu piesa „Running scared”, care a acumulat un numar impresionant de puncte: 221. In marea finala de sambata 26 mai 2012, vor fi prezente 26 de melodii, reprezentante ale tot atator tari, selectate astfel:

  •  – 6 tari calificate automat (primele 6 clasate la concursul anterior) si care se stiu deja: Azerbaidjan, Franta, Germania, Italia, Regatul Unit, Spania.
  • – 10 tari se califica in urma semifinalei din 22 mai (astazi, cand si reprezentanta noastra intra in concurs avand numarul de ordine sase)
  • – alte 10 tari vor trece mai departe dupa semifinala din 24 mai.

In total sunt angrenate in aceasta importanta competitie 42 de tari (de mentionat si retragerea de la participare a doua tari Polonia si Armenia), fiecare dintre acestea 42 ramase punand umarul si aducandu-si contributia la un spectacol din ce in ce mai …spectaculos, observand in ultimii ani orgoliul organizatorilor de a depasi standardele si stachetele anterioare.      Reprezentanta Romaniei in acest an este trupa Mandinga, cu piesa „Zaleilah” cantata in engleza si spaniola.


 

O prima victorie o reprezinta locul 1 la frumusete pentru solista Elena Ionescu, dar si baietii au fost apreciati din punct de vedere al aspectului fizic. Ideal ar fi sa si facem ceva si nu sa ne multumim cu partea…frumoasa.      

Melodia este una antrenanta, suna bine si se va pregati si un spectacol scenic cu flacari si dansuri, are ritm si potential de top 10, dupa unii chiar de top 5 – ramane de vazut si sa le tinem pumnii alor nostri!      Versurile acestei interesante melodii pot fi gasite aici: http://www.bestmusic.ro/mandinga/versuri-mandinga/zaleilah-lyrics-681480.html.

In fiecare an se cam stie cam cine cu cine voteaza, cine si ce da si apar destul de putine surprize. In principiu este interesant de vizionat de fiecare data „daca si anul acesta va fi la fel”.

Voturile se dau in mare masura politic, istoric si geografic

si mai putin pe criterii artistice (din pacate, inca – sper sa ma insel). Putem mentiona fostele componente ale Iugoslaviei care se sustin reciproc, la fel tarile nordice/saxone, grupul ex-sovietic, un mic grup francofon, etc.

Nici la noi nu sunt altfel lucrurile -spre exemplu Romania obtine in general puncte de unde?

  • – De la „capsunari” care inca raman de baza, greu de crezut ca atatia spanioli get-beget efectiv voteaza cu noi;
  • – „italienii” apreciaza foarte tare muzica romanesca;
  • – ne punem baza pe un punctaj bun si de la „greci/ciprioti”;
  • – Israelul iarasi este fan Romania, indiferent de melodie 🙂 ;
  • – Irlanda, Marea Britanie si alte locatii cu ceva comunitati romanesti
  • – fratii nostri de dincolo de Prut, de care de obicei ne aducem aminte si de gradul de rudenie acum – aici nr. de puncte difera in functie de relatiile politice actuale si cu alte tari.
  • – Posibil cu aceasta melodie sa obtinem ceva voturi de la turci, carora chiar le plac manelele noastre! 🙂

     Favorite pleaca Suedia, Rusia (cu un grup de bunicute vesele), Italia, Serbia, Marea Britanie si apoi Romania cu sansa a sasea (conform caselor de pariuri care acorda o cota de 21).      Lista completa a participantilor la competitie poate fi consultata aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Concursul_Muzical_Eurovision_2012


Melodia participanta a Republicii Moldova:


Ne auzim dupa, pana atunci „Hai Romania”, „Hai Moldova”!

Crystal Hall Baku
Crystal Hall Baku – Sursa:Eurovision.tv

Later edit: and the winner is…Loreen (Suedia) – Euphoria:

Citeste si:  Ghidul cumparatorului de laptop: ce tip de utilizator esti?


Lasă un răspuns