Free hosting / gazduire gratuita : avantaje sau din contra?

free hosting gazduire gratuita
Free hosting / gazduire gratuita : avantaje sau din contra?
5 (100%) 2 votes

Gazduirea gratuita a unui domeniu il transforma – de regula – in subdomeniu, mai exact www.domeniu.ro  (pe care il am in proiect si l-as vrea, dar nici n-as da bani deoarece nu stiu inca daca si-i scoate)  imi transforma site-ul in www.domeniu.freehost.ro (unde freehost este unul din domeniile ce ofera gazduire “gratuita”).

Solutii de web hosting
Solutii de web hosting

Cat de gratuita si cat de avantajoasa este aceasta hostare, insa?

Dar hai sa vedem care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale free hostingului :

Avantaje:

 • asa cum am subliniat, sunt gratuite, ceea ce in aceste vremuri de recesiune economica poate fi unul major;
 •  un alt mare avantaj este faptul ca putem testa pe acest site toate ideile (care vor veni pe masura ce se dezvolta site-ul – la mine asa se intampla – pana va ajunge intr-o forma finala, sufera sute de mici modificari, adaugiri, etc.);
 •  putem evita (in ideea ca dupa ce testam piata cu ideea noastra si vom trece dupa o perioada la o hostare profesionala) indexarea in motoarele de cautare a site-ului, care cu siguranta va avea linkuri intrerupte, pagini neterminate, multe greseli care vor conta in depunctarea paginii (presupunem ca la mutarea de pe free pe professional host va fi in proportie de 95% gata).

Dezavantaje:

 •  site-ul nostru va fi un subdomeniu, ceea ce nu e foarte bine vazut de motoare si nici foarte multe directoare nu accepta asemenea linkuri (in procesul de Link Building, fara de care Page Rank-ul acordat de Google nu prea poate creste, in pofida unui potential continut de calitate care se spune ca este “regele”);
 • multi dintre cei ce ofera gazduirea gratuita, recurg la reclame (fortate) pentru a pastra aceasta gratuitate, de exemplu home.ro (cu subdomeniile go.ro si home.ro) are pop-up-uri, xhost.ro are reclame in site si altele.
 • Nefiind un domeniu de sine statator, nu putem crea o imagine profesionala a noastra sau a afacerii noastre (un potential client/partener se poate intreba: daca firma asta nu isi poate permite un domeniu .ro, cum  se va descurca intr-o afacere sau cu un contract serios?).
Citeste si:  Validarea codului W3C si importanta acesteia

Cele mai multe dintre ele suporta traditionalul limbaj HTML, dar si varianta dinamica si JavaScript, precum si CSS si Flash. Nu sunt multi cei care ofera facilitati pentru suport PHP si baze de date MySQL (de care avem nevoie la formulare de contact, la bloguri, forumuri, directoare web etc.).

Domenii ce ofera subdomenii cu gazduire gratuita si suport pentru PHP si MySQL, precum si spatiul oferit (in principiu nu exista limita de trafic, dar in unele cazuri administratorii pot inchide site-urile pe motiv ca le incarca banda foarte tare):

 1. As.ro (50 MB)
 2. Rozero.ro (10 MB)
 3. Zoom.ro (350 MB)
 4. Xhost.ro (400 MB)
 5. 8k.ro (300 MB)
 6. 3x.ro (500MB)
 7. lx.ro (350 MB)
 8. co.cc (foarte cautat)
 9. dot.tk
 10. cabanova.ro
 11. myxhosting.com
 12. 000webhost.com (se pare ca e in topul preferintelor, cu 1,5 GB si CPanel).

Alte  domenii simple gratuite cu hosting gratuit:

 1. Mxhost.ro
 2. Home.ro
 3. ilive.ro

Astept sugestiile si completarile voastre !

Lasă un răspuns