Info autor site

Cate cava despre autorul blogului: Cine este acest eMilio? Si de ce? 🙂

Autorul blogului este pasionat de web si cu un background tehnico-ingineresc (si un pragmatism asemenea), preocupat in ultima perioada de cresterea afacerilor online, de dezvoltarea de site-uri si aplicatii diverse.

Mai multe aici: Expert SEO, Specialist Optimizare Web - 10 ani de expertiza si experienta in activitati SEO onpage si offpage

Preocupat de marketing web, social media si solutii de optimizare pentru site-uri web si magazine virtuale, de solutii de promovare in site-uri de socializare, de crearea de legaturi cu oameni pasionati de aceleasi lucruri alaturi de care sa imbunatatim cat mai multe lucruri in mediul online, cu 10 ani de expertiza si experienta in activitati SEO onpage si offpage.

Cine este „eMilio”? Cateva lucruri despre autorul proiectului EMRZone.ro:

  •  E preocupat si pasionat in special de web design  inca din anul 2000, cu prilejul urmarii unui curs de programare web, care a insemnat si primul contact cu HTML-ul si elemente complementare de scripting, gen VisualBasicScript, JavaScript, HTML Dynamic.
  • Dave Taylor, autorul cartii sale „de capatai” din acea vreme („Crearea paginilor web cu HTML 4”) ii transmite la cerere o serie de indicatii si informatii extrem de utile, caer evidentiaza posibilitatile nelimitate de abordare in mediul online, in 2003, cu ocazia unui prim proiect comercial.
  •  A urmat initierea in CSS si Flash, apoi a fost nevoie de PHP si MySQL.
  •  Prefera calitatea cantitatii si lucrul bine facut, e caracterizat prin rabdare si spirit autodidact.
  •  Are inclinatii tehnice, adept al stiintelor exacte, cu pragmatism specific ingineresc.
  • Nu lasa prea multe la voia intamplarii, perfectionist – adept al imbunatatirii continue.
  • (inca) pasionat si preocupat de fenomenul si puzzle-ul denumit SEO si secretele ajungerii in topuri 🙂
  • Crede ca pentru a cere, trebuie sa oferi!
  • Specialist SEO din Bucuresti, Romania – a oferit 10 ani consultanta in optimizare si promovare pentru afaceri web, realizand optimizare si servicii seo, plecand de la Keywords Research avansat pentru a selecta expresii profitabile pentru diverse nise si domenii de activitate si analize onpage avansate.

Optimizarea in general si SEO in special ca fenomen in .ro

In paginile acestui blog veti gasi informatii interesante – zic eu – despre ceea ce inseamna, sau ar trebui sa insemne sau este perceput ca fiind un fenomen online si anume acela de SEO.

SEO este un fenomen de care se preocupa din ce in ce mai multi „activisti” online, fie ca sunt webmasteri sau detin un site, sau doar pentru a fi la curent cu trendul, cu scopul de a promova si a aduce vizitatori targetati (evident cat mai multi), adica multi si interesati de produsele / serviciile / informatiile  prezentate in pagina respectiva.

Termenul de optimizare site (SEO) face referire la aducerea in niste parametri – care de regula sunt cuantificabili – pentru ca site-ul web sa fie vizitat si indexat, pentru a-i acorda ranking-uri in ceea ce priveste importanta si relevanta sa in anumite domenii, pentru a avea o viteza buna de incarcare – aici intrand si filtrarea imaginilor in acest sens, utilizarea unui cod de programare adecvat si a tagurilor aferente, realizarea legaturilor interne, promovarea si pe alte site-uri si a site-urilor de social si media, mai pe scurt: promovare – pentru ca vizitatorul sa ajunga si optimizare interna – pentru ca el sa gaseasca informatii /produse utile, cu pagini care se incarca repede, usor de navigat, aspect placut -factori ce il vor determina sa revina.

SEO, SEM, SMO, web design, chestii despre si in online, acestea sunt unele dintre principalele teme abordate aici.

Sunteti bineveniti sa completati sau sa va exprimati acordul sau dezacordul cu subiectele respective, intrucat nu sunt foarte multe lucruri extrem de clare, intr-un mediu in care regulile de astazi nu mai sunt valabile maine.

Tratarea temelor / subiectelor se face in principal pe baza experientelor si a experimentelor, pentru ca la asta se rezuma SEO: rabdare, timp si experimentari.

Spun experimentari deoarece nu exista o reteta 100% perfecta pentru orice tip de site web, ci fiecare pagina are o abordare specifica, cu totul si cu totul speciala, pentru care trebuie gasita reteta prin teste si cuantificari periodice.

Disclaimer: e posibil ca informatiile si recomandarile (la randul lor experimentate si/sau preluate din web) din acest blog sa nu fie updatate la data citirii, de aceea inainte de a aplica anumite tehnici descrise este indicat sa faceti un update si un research suplimentar si – mai ales – o filtrare proprie. De regula, update-urile  de algoritm Google aduc astfel de modificari (ce a fost OK ieri, maine poate fi penalizat). Autorul nu poate fi resposabil pentru eventuale rezultate negative.

Enjoy & have fun!