Introducere in optimizare. SEO.

Resurse Optimizare SEO Web Traffic Content Writing
Introducere in optimizare. SEO.
5 (100%) 3 votes

SEO inseamna Search Engine OptimizationOptimizare pentru Motoarele de Cautare.
Este un termen la moda si extrem de folosit si de „iubit” in mediul online, fie pentru web designeri, fie pentru bloggeri, fie pentru simpli utilizatori – toata lumea e „fan” SEO, nici nu se ia in considerare faptul ca o pagina sa nu fie optimizata SEO (optimizarea SEO suna oarecum bine si e des folosita exprimarea, insa aduce un pic a pleonasm).


Search Engine Optimization - SEO
Search Engine Optimization - SEOCe sa mai incolo si incoace, este un „sine qua non” al zilelor noastre online.
Legat de SEO este si termenul SEM – Search Engine Marketing (SEO este o parte SEM dupa cei preocupati de fenomen), in jurul acestor termeni si a motorului Google s-au creat adevarate obsesii, s-au construit afaceri, se fac bani, se dezvolta o intreaga si uriasa industrie online – pe de o parte e justificat.
Daca mai adaugam si mai-mult-ca-celebrele Facebook si Twitter + YouTube, deja avem o reteta care ne aduce aproape de succes  🙂  –  aproape avem senzatia ca vom fi deja in topuri daca am „optimizat SEO” sau daca avem un cont pe un site de socializare utilizat. Nu este gresit, insa nici foarte corect.
Aceasta optimizare o facem in primul rand pentru a iesi in primele pagini la cautarile pe diverse motoare, in special „Goagal”.
Insa, e nevoie sa tinem seama de mult mai multe aspecte. De „par-egzample”, ghidul de optimizare Google din 2008 recomanda in primul rand existenta de continut informational bogat si util vizitatorului si update-uri pentru ca acesta sa revina pentru noutatile aparute, generand astfel trafic site-ului.
Avand trafic si avand legaturi cu directoare web si diverse site-uri -de profil sau nu – va creste si Page Rank – ul (PR) acordat de Google (importanta unei pagini – ia valori intre 0 si 10). Cand creste PR, site-ul creste in topuri, ii creste vizibilitatea in motoare.
Pentru a ajunge in primele pagini Google este nevie de multa munca si rabdare, deoarece acest lucru se realizeaza in timp. Sunt companii specializate in SEO care mentioneaza termeni intre 4 luni si 12 luni – deci nu este chiar simplu si la indemana oricui.
De adaugat evitarea asa-numitelor metode de black-hat (metode de pacalire a motorului de cautare prin diverse artificii de design, de colorit, de adaugare in pagini, de spamming, etc), intrucat acestea pot duce la bannarea site-ului – si nu vrea nimeni acest lucru!

Citeste si:  Optimizare magazine online de jucarii pentru copii – reguli de baza pentru 2019

Lasă un răspuns