iPhone 8, smartphone-ul din lumina reflectoarelor

iPhone 8 vs. iPhone X
iPhone 8, smartphone-ul din lumina reflectoarelor
5 (100%) 6 votes

Noul iPhone 8 este smartphone-ul care a fost, cu siguranță, în lumina reflectoarelor pe scena internațională de telefoane mobile, atât în ultimele câteva luni, cât și în prezent și va continua să fie și, cel puțin, în viitorul apropiat. Fie prin comparație cu iPhone X, fie independent, au existat numeroase discuții legate de noutățile introduse de Apple odată cu noul iPhone 8 și de beneficiile pe care acest smartphone ni le furnizează nouă, cei care analizăm din perspectiva de utilizatori.

Dacă ești fan Apple, probabil știi întreaga evoluție a iPhone-urilor, ți-ai setat anumite așteptări în prealabil și ți-ai format o părere destul de complexă privind capabilitățile unui nou iPhone pe piață. Lansarea iPhone-ului 8 nu a fost o surpriză atât de mare precum cea a ultimului model Apple, respectiv iPhone X, însă speculațiile existente înaintea lansării nu au lăsat de dorit și au creat, precum ne așteptam să se întâmple, numeroase controverse. Dacă, în schimb, nu ești un fan înfocat Apple, probabil întrebarea la care ai reflectat cel mai des până acum a fost ,, de ce aș alege iPhone 8 în loc de iPhone X?” sau viceversa.


IPhone 8 vector

Sursa imagine: Wikipedia

Ce trebuie să știi despre iPhone 8, acum că îl găsim și în magazinele românești? iPhone 8 păstrează formatul bine cunoscutului deja iPhone 7 și are 4,7 inch și o rezoluție de 1334 x 750 pixeli. Bineînțeles, este util de știut că s-a lansat și modelul de iPhone 8 Plus ce are 5,5 inch. Spre desoebire de predecesorul său (7), iPhone 8 a trecut la iOS 11, cel mai avansat și cel mai sigur sistem de operare pentru telefoane, o veste bună pentru toți fanii Apple. Procesorul A11 bionic este prezent atât pentru un iPhone 8, cât și pentru un iPhone X și este capabil de aceleași performanțe, indiferent de modelul ales. Ce este A11 bionic? A11 bionic este cel mai puternic și cel mai performant cip existent într-un smartphone, cu 4 nuclee de eficiență ce sunt cu până la 70% mai eficiente decât în cazul cipului A10 Fusion. Datorită acestui cip, jocurile de realitate augmentată vor fi o adevărată surpriză pentru tine, precum și o experiență absolut incredibilă! Acest cip este unul dintre cele mai convingătoare motive că iPhone 8 este, cu adevărat, un smartphone performant, pregătit pentru noile tehnologii.

Citeste si:  Jocuri online pentru relaxare: cateva joculete amuzante


iPhone 8 păstrează, în continuare, scannerul de amprentă, spre deosebire de iPhone X, ce vine cu funcția de Face ID, una dintre cele mai mari noutăți din partea Apple. Partea bună este că scanner-ul de amprentă este în continuare o opțiune extrem de populară în rândul utilizatorilor și, în plus, una cu care suntem obișnuiți și care ne place. Dacă acest scanner nu reprezintă o funcție wow pentru tine, probabil că vei fi foarte mulțumit și cu un iPhone 8.

Pentru pasionații de fotografii și de crearea unor profiluri pe rețelele sociale extrem de atrăgătoare, o veste bună în cazul iPhone-ului 8 este că are o cameră extrem de bună: 12 megapixeli pe fiecare senzor, lentile foto-video, dar și wide. Noua cameră are un nou filtru de culoare, stabilizare optică a imaginii atât pentru poze, cât și pentru video-uri și un mod Portret extraordinar. În plus, noua cameră permite zoom optic atât pentru fotografii, cât și pentru video-uri! Diferențele între iPhone 8 și iPhone X în ceea ce privește camera sunt destul de mici, deci alegerea între cele două modele nu ar trebui să fie efectuată în funcție de acest considerent. Ambele modele îți vor furniza o experiență foto-video uimitoare!

iPhone 8 vs. iPhone X
iPhone 8 vs. iPhone X, sursa foto: Wikipedia

La nivel de design, iPhone 8 arată la fel de elegant și de sofisticat precum ne așteptam și ne doream să fie. Nu are ecranul extins complet precum în cazul iPhone-ului X, însă asta nu înseamnă că lasă de dorit. Bineînțeles, funcția de încărcare Wireless este prezentă și în cazul iPhone-ului 8 și este o funcție destul de mult așteptată, ce ușurează și chiar îmbunătățește experiența noastră de utilizator de smartphone. Eficiența energetică este, de asemenea, foarte bună și oferă o autonomie foarte bună a bateriei.

Citeste si:  Servicii de contabilitate - Promovare Online

Există foarte puține motive pentru care am putea decide să nu optăm pentru un iPhone 8. Prețul ar putea fi, de exemplu, un astfel de motiv însă chiar și așa, prețul unui iPhone 8 este mai accesibil decât prețul unui iPhone X. Smartphone-ul nu dezamăgește în niciun fel din perspectiva performanțelor, design-ului sau eficienței. Cu siguranță, este un smartphone de care te vei atașa extrem de rapid și care se va dovedi a fi, rapid, extrem de util. Dacă îți dorești să ai parte mereu de ultimele modele apărute și nu pui mare accent pe preț, atunci iPhone X ar putea să fie un model mai potrivit pentru tine. Dacă nu te regăsești în această situație însă, un iPhone 8 este alegerea perfectă!

Lasă un răspuns