Optimizarea platformelor de ecommerce si SEO CMS magazine online

optimizare magazine online
Optimizarea platformelor de ecommerce si SEO CMS magazine online
5 (100%) 8 votes

Optimizare magazine online si SEO platforme de ecommerce gata realizate

O solutie de comert electronic reprezinta posibilitatea de a rula sau de a conduce o afacere in mediul online. Un site de eCommerce este cel mai bun mod de a interactiona cu un numar mare de utilizatori, e-commerce fiind – probabil, in acest moment – cea mai buna optiune pentru dezvoltarea cosului de cumparaturi virtual. Acesta este rentabil si rapid, astfel incat economiseste din timpul utilizatorului.

Exista si solutii mult mai facile cu evolutiile tehnologice si de comert electronic din ultima perioada, in cazul in care realizarea si promovarea unui magazin online nu ne este chiar la indemana, astfel incat crearea unei astfel de platforme se poate face automat in diverse subdomenii deja promovate si cu un potential foarte ridicat de trafic, in cazul in care tehnologia nu este punctul nostru forte – in caz contrar, putem instala o platforma din cele mentionate mai jos pe un domeniu propriu, cu gazduire, care necesita si o investitie in optimizarea site-ului (SEO) si promovare (de regula anunturi precum Adwords incluse in zona SEM) pana cand ajungem la un trafic pe site suficient de satisfacator, incat sa avem un numar considerabil de vanzari.

De mentionat este si faptul ca o rata de conversie considerata normala este de 2% din numarul de vizitatori, adica din 100 de unici pe zi, avem doua vanzari, de unde ne punem problema: cam ce vanzari trebuie sa avem ca sa fie intr-adevar o afacere profitabila? Merita investitia? Ce numar de vizitatori putem atinge zilnic, utilizand toate metodele de optimizare si promovare pe care le putem utiliza?

Cat de bine e optimizat Magazinul tau Online? Click aici pentru o analiza preliminara gratuita!

Solutia de comert electronic furnizeaza caracteristici si functionalitati specifice ce ajuta in procesul de comparare a produselor, prin posibilitatea de a rasfoi produsele din categorii, puteti comenta si adauga reviews pentru produsele din catalog, practic solutia e-commerce pe o platforma gata realizata este ajutorul real de care aveti pentru a obtine servicii specializate care acopera toate cerintele dumneavoastra ca si administrator de magazin, precum si exigentele utilizatorilor si potentialilor cumparatori.

S-a mai discutat inainte despre cum in ultimul deceniu de e-commerce s-a trecut de la a fi doar o strategie optionala pentru a creste profiturille intreprinzatorilor stabilite in modul cel mai deschis si gratuit pentru orice afacere si de a vinde produsele lor. Pentru a rezuma rapid, in trecut, Internetul si sistemele de e-commerce nu au fost stabile si clar definite, nefiind obligatorii, ceea ce inseamna ca firmele au trebuit sa petreaca foarte mult pentru a construi orice fel de sistem de e-commerce si beneficiile potentiale au fost limitate.

In lumea online de astazi, acest lucru e radical schimbat si imbunatit simtitor: cineva cu un calculator, fara pregatire in programare web chiar, poate avea pe mainile sale mai mult decat o platforma de e-commerce, care este (sau poate fi) egala cu cea utilizata de catre jucatorii majori de astazi si toata lumea cumpara lucruri on-line, in unele cazuri, mai mult decat o fac in magazinele traditionale.

Dar, in  internetul de astazi in care toata lumea are aceleasi resurse disponibile la indemana (mai putin la nivelul de tool-uri platite, unde se poate face o diferenta intre posibilitati) si un numar infinit de alegeri, dar numai cateva sunt cu adevarat bune si eficiente, cum pot sa ma asigur ca platforma selectata este de succes? Nu exista un singur raspuns cel mai bun, dar este esential sa alegeti o platforma ideala adecvata business-ului Dvs. si sa creati un sistem robust si fiabil, insa suficient de flexibil in acelasi timp pentru a se adapta la situatii in continua schimbare.

Citeste si:  Crearea unui site web si ajungerea pe prima pagina Google(TM)

In trecut, capacitatea dumneavoastra era limitata – ca si administrator de afacere online – de a utiliza acest tip de sistem ar fi fost bazata strict pe cunostintele de programare, in timp ce va dezvoltati propria platforma de e-commerce, ruland teste dupa teste si integrand functii poate luni de zile pana ajungeati la o varianta satisfacatoare. In ziua de astazi nu trebuie sa se porneasca de la zero, ceea ce reprezinta un mare avantaj – intr-o singura zi platforma se poate instala, configura, se pot adauga produse si chiar se poate vinde! Intr-o singura zi!

Exista o serie de optiuni de platforme open source de e-commerce disponibile astazi pentru publicul larg, in versiuni gratuite sau platite. Acestea va permit sa incepeti afacerea online cu o platforma robusta, fiabila si utilizata pe scara larga atunci cand se incepe dezvoltarea – pentru a solicita ajutor comunitatii de developeri ai platformei, dar care se adapteze cea pe care o alegeti pentru a satisface nevoile dvs. specifice dpdv al administrarii.

Realizare magazin si optimizare Magento

Printre cele mai populare pare sa fie Magento ca o astfel de solutie, initial lansat in 2008, care ofera o serie de optiuni de utilizare pastrand in acelasi timp costurile scazute (daca ne raportam la versiunea de open software -free).

La construirea unei afaceri de e-commerce pe baza de la zero, incepand cu o platforma gata realizata – cum este Magento – detine un numar considerabil de avantaje fata de dezvoltarea propriului sistem. Pe langa costurile fortei de munca initiale si investitia de timp, solutia de e-commerce Magento va permite sa va asigurati ca sistemul Dvs. va fi de incredere inca de la inceput, iar daca Dvs. sau clientii dumneavoastra intampinati problem, exista o diversitate foarte mare de locatii ce ofera documentatii si alti utilizatori pentru a va ajuta in a gasi o solutie. Din moment ce se poate adapta un model open source pentru a se potrivi nevoilor dvs., de ce sa incepem de la zero?Magento este o solutie practica de comert electronic, fiind poate cel mai bine cunoscut pentru dezvoltarea de site-uri de comert electronic sau pentru cumparaturi on-line. Magento este un software open source. Fiind o sursa deschisa, este usor de a construi afaceri on-line pentru un numar mare de client si utilizatori, contribuind la crearea cosului de cumparaturi perfect. Magazinul virtual dezvoltat in Magento este sigur si usor de operat si administrat. Utilizatorii pot experimenta flexibilitatea cu aceasta solutie de comert electronic, precum si stabilitatea sa si usurinta navigarii.Conform unor sondaje online, Magento este prima alegere a dezvoltarii unui site de e-commerce in web. Magento, ca si companie de dezvoltare web, ofera facilitati care sunt esentiale pentru succesul in afaceri. SEO si marketing, facilitati de transport, de navigare pe paginile produselor, gestionrea cataloagelor, a imaginilor, a preturilor si a cantitatilor sau a atributelor produselor. Magento ca si solutie software mai ofera ofera, de asemenea, teme, module si interfete. Pentru a dezvolta un magazin pe platforma Magento unde se doresc rezultate spectaculoase inca de la inceput, la nivel professional, trebuie sa se colaboreze cu dezvoltatori Magento si programatori profesionisti pentru rezultate mai bune si customizare pana la 100% din ceea ce ne dorim (aspectul site-ului, integrare de functii utile vizitatorilor, simulari diverse, etc.), precum si alte recomandari de usability specific unui sos virtual de cumparaturi.

Citeste si:  Auditul SEO, primul pas pentru a afla cum vede Google site-ul tau

Realizare magazin online cu PrestaShop si optimizare SEO Prestashop

Platforma open source PrestaShop este poate printer cele mai utilizate la nivel national si mondial, cunoscand o dezvoaltare fara precedent, atat ca design, cat mai ales ca si functionalitati.

Pentru aceasta platforma exista o comunitate puternica, ce poate ajuta la gasirea de solutii si de customizare a functionalitatilor si a aspectului, pe partea de design existand mai multe teme si template-uri, multe dintre acestea putand fi descarcate gratuit, altele contra-cost. De asemenea, exista o serie de module extra si addon-uri ce pot imbunatati si adduce un plus de utilitate vizitatorilor, putand fi integrate module de meniu personalizate, de social-media, slide-show-uri, posibilitati de a promova anumite produse in homepage si multe altele.

Ajunsa la versiunea 1.7.2.4 in Oct. 2017 (anterior era 1.6.0.8, Prestashop ultima versiune stabila, prima fiind pusa online in 2007) ofera flexibilitate, consum optim de resurse, fiind o solutie universala si foarte recomandata pentru magazine online mici si mijlocii. Este foarte usor de administrat, adaugand produse, categorii, imagini, attribute personalizate precum  dimensiuni, culori, capacitate, etc, gestioneaza sistemul de livrare si plata.Din punct de vedere SEO si al optimizarii site-ului / magazinului online (optimizare onpage Prestashop), platform sta foarte bine, putand obtine URL-uri Search Engine Friendly, putem restrictiona sau nu robotii motoarelor de cautare care acceseaza fisiere sau pagini web, putem personalize paginile de categories au de produs astfel incat sa corespunda unei optimizari onpage cat mai aproape de maximum de SEO pentru Prestashop.

Optimizare SEO magazine online realizate cu WordPress si plugin-uri si addon-uri de ecommerce

Au devenit foarte utilizate in ultima perioada acest tip de platform realizate cu WordPress, o platform foarte bine indexata si vazuta bine de motoarele de cautare, la care adaugam solutia efectiva sau addon-ul care transforma platform de blog WordPress intr-o solutie flexibila, puternica si viabila de ecommerce.

Exista o multitudine de teme care pot da un design extreme de interesant, o comunitate extinsa de fani si utilizatori, mai pe scurt putem beneficia de support.

Realizare magazine cu  osCommerce. Optimizare osCommerce

OsCommerce este o solutie de comert electronic suficient de cunoscut la nivel mondial si national, fiind unul dintre deschizatorii platformelor de comert electronic gata realizatE. Este scris in PHP si sustinut de baze de date MySQL, fiind usor de instalat. Odata ce osCommerce a fost instalat, puteti administra si personaliza cu usurinta optiunile de plata, facturare, catalog – produse, stocuri, preturi. Platforma OsCommerce ajuta clientii sa utilizeze cu usurinta site-ul integrat cu mai multe gateway-uri de plata. Dezvoltarea OsCommerce este facila si prin faptul ca accepta mai multe limbi si monede, personalizand acest site pana la maximum posibil.

Citeste si:  Optimizare (SEO) Magazine Online de Haine pentru Copii, Femei si Barbati

Acest lucru ajuta in deschiderea unor afaceri online care pot ajunge chiar si la utilizatorii internationali, nu numai la cei locali. OsCommerce ofera, de asemenea, suport in admin pentru a instala si afisa mai multe template-uri, selectand tema care reprezinta cel mai bine afacerea noastra. Modelele de teme de OsCommerce sunt usor de descarcat si instalat. Aceste template-uri va permit sa construiti un site web care reprezinta afacerea Dvs.! De asemena, si aici exista o comunitate saritoare inclusiv in limba romana, care pot oferi support, pe langa documentatiile si resursele oficiale disponibile online.

Realizare magazin si optimizare Zen Cart

Zen Cart este un software de cos de cumparaturi scris in limbajul de programare PHP. Zen Cart este folosit pentru a proiecta un site web pentru a fi utilizat ca si  magazin online mic si mijlociu. Panoul de administrare si back-end-ul platformei Zen Cart este sustinut de baze de date MySQL, eficienta in combinatia cu PHP, pentru a stoca informatii. Zen Cart este un software open source, fiind usor de utilizat.

Acesta dispune de o interfata eficienta, precum si de o varietate de caracteristici, cum ar fi o instalare simpla, template-uri gratuite disponibile, o comunitate gata sa ofere sfaturi, solutii si ajutor, lucruri ce fac populara dezvoltarea acestui software ca si cos de cumparaturi.

Comunitatea de dezvoltatori si fani este si aici destul de puternica, putand obtine sfaturi utile si solutii la diverse mici problem tehnice aparute pe parcursul instalarii sau utilizarii.

Optimizare magazine virtual realizate cu Joomla si Virtuemart sau alte addon-uri

Joomla este o platforma utilizata si foarte populara la nivel mondial, in special prin addon-urile Virtuemart (care e cel mai cunoscut) ce transforma platform intr-o solutie eficienta de ecommerce.

Pe site-ul oficial Joomla se ofera documentatie, support tehnic privind instalarea si administrarea sau optimizarea parametrilor onpage, existand chiar si un site dedicat de fani si utilizatori romani, dar si alte forumuri internationale dedicate diverse extrem de utile celor care utilizeraza aceasta platforma de comert electronic.

Concluzii si recomandari

Acestea sunt unele dintre cele mai bune solutii software de comert electronic care va ajuta sa obtineti un cos de cumparaturi de comert electronic dorit cu toate caracteristicile necesare. Aceste solutii software de comert electronic vor oferi un site de incredere. Important este faptul ca nu exista alegeri gresite, ci doar mai mult sau mai putin apropiat de ceea ce ne dorim si care sa poata fi adaptat.

Lasă un răspuns