Optimizare si web design site de pensiune

Optimizare Site Pensiune
Optimizare si web design site de pensiune
5 (100%) 4 votes

Prin 2011 am fost solicitat de catre o cunostinta sa dezvoltam site-ul pensiunii pe care o detine familia sa, care ofera servicii de cazare in Rasnov, site-ul cu pricina fiind PensiuneaCristinaRasnov.ro.


In aceasta perioada cunostinta respectiva m-a rugat sa facem niste modificari si sa promovam putin pentru perioada iernii care include Sarbatorile – Craciunul si Revelionul inclusiv pe stil vechi, Sf. Ion, Serbarile Zapezii si alte evenimente montane ce merita a fi luate in considerare pentru a le petrece intr-un peisaj de basm, asa cum reiese si din galeria foto a pensiunii cu pozele nocturne de iarna.

Cautand printre backlink-uri am descoperit ca figureaza cu niste legaturi de la un site care ofera servicii web de optimizare, promovare si web design, mai exact mgvmediadesign.

Surpriza a fost cand am descoperit ca site-ul realizat de mine in HTML pur, preluata dupa o tema CSS adaptata, la care am adaugat cateva script-uri Java pentru imagini si alte cateva efecte, este de fapt realizat in Joomla (conform lor) si are module de rezervare online (desi eu stiu ca are un formular simplu PHP, cu verificarea campurilor in JavaScript) si traducere (traducerea e de fapt Google Translate-ul care da traduceri din ce in ce mai rafinate, motorul avansand dpdv semantic in utima vreme inclusiv in limba romana in termeni mai putin uzitati sau chiar argou sau regionalisme).

Mai pe scurt, acest site isi atribuie absolut nemeritat creditele pentru design si optimizare

Optimizare Site Pensiune
Realizare si Optimizare Site Pensiune – un HTML chior, fara module, ci doar cateva scripturi JavaScript

Din cate stiu, proprietarul este dl. Manolache, insa observ ca ori a vandut-o, ori cine stie ce afaceri mai face cu acest administrator „Marin Teodorescu” (tot conform lor):

Citeste si:  Duplicate content si Redirect 301
Portofoliu Clienti Multumiti
Portofoliu Clienti Multumiti – Nu acesta este proprietarul pensiunii

Aici e disponibila si arhiva „expertilor” (in August 2013) din Braila cu portofoliul „care este si va fi” in comparatie cu site-ul – ce include portofoliul – pe care a fost afisata informatia corecta – Arhiva Mai 2012.

Finalul lor este apoteotic, vorba poetului, caruia ii place un anume gust nu neaparat puternic, dar nici amarui, adica nici prea-prea laudaros, dar nici foarte-foarte modest din cale afara (sau inauntru):

Lauda de sine
Portofoliul este in final scos si aratat, desi…

In loc de prefata, postfata si cuprins: voi transmite si proprietarului aceste informatii, si – cu toate ca stiu ca (in online in special) nu mai exista aproape nimic original sau necopiat in materie de design sau exprimari, inclusiv eu la cateva site-uri m-am inspirat de la altii (mai mult sau mai putin) cum si altii am vazut ca s-au inspirat de aici sau tot de la altii – acest fapt inseamna atribuirea unor merite …nemeritate si inselarea vizitatorului, oferindu-i informatii neadevarate, putand intra sub incidenta juridica.

Nota:Imaginile sunt preluate din site-ul mentionat fara modificari de continut, fiind aplicata doar functia Crop pentru a arata esentialul, la data de 27 noiembrie 2013, asa cum sunt prezente la sursa. N-as vrea sa spun ceva de celelalte site-uri din portofoliu, insa ar merita verificat tot portofoliul de catre un eventual client.

Lasă un răspuns