(P) Crezi că trebuie să-l schimbi? Cum să-ți dai seama dacă ai nevoie de un laptop nou

Laptop HP Pavilion 15-cc501nq cu procesor Intel® Core™ i7-7500U pana la 3.50 GHz, Kaby Lake, 15.6, Full HD, 16GB, 2TB, NVIDIA® GeForce® 940MX 4GB, Microsoft Windows 10, Gold

(P) Crezi că trebuie să-l schimbi? Cum să-ți dai seama dacă ai nevoie de un laptop nou
5 (100%) 5 votes
”Vine o vreme când bătrânul tău laptop, care a îndurat atât să te așezi din greșeală pe el, cât și pumni dați în tastatură la nervi pur și simplu nu-și mai poate duce zilele. Oricât ai încercat să îi schimbi piese sau să reinstalezi sistemul de operare, ultima sa răsuflare este aproape.

Așa s-a întâmplat și cu laptopul meu, prietenul meu de suferință care a petrecut cu mine numeroase nopți albe pregătind examene, ajutându-mă să duc la bun sfârșit și o dizertație (și nu numai).

Am observat încă de acum doi ani că începe să scârțâie. Întâi, butonul de click dreapta n-a mai reacționat decât la apăsări cu patos. Mai apoi, litera „V” a sărit de la locul ei și s-a încăpățânat să rămână prinsă doar parțial, în ciuda încercărilor mele de a o pune la loc în banca ei. Mai apoi, una din balamalele clapetei a cedat și m-am trezit cu ecranul laptopului într-o rână. Nu mai zic că iarna nici nu mai era nevoie să dau drumul la calorifer, laptopul meu devenise o adevărată sobă. Nici vorbă să îl mai pot ține pe genunchi sau pe pat.

Laptop HP Pavilion - 15-cc100nq cu procesor Intel® Core™ i5-8250U pana la 3.40 GHz, Kaby Lake R, 15.6, 6GB, 1TB + 128GB SSD, Intel® UHD Graphics 620, Microsoft Windows 10
Laptop HP Pavilion – 15-cc100nq cu procesor Intel® Core™ i5-8250U pana la 3.40 GHz, Kaby Lake R, 15.6, 6GB, 1TB + 128GB SSD, Intel® UHD Graphics 620, Microsoft Windows 10 – Sursa preluare foto: eMAG

Apoi, după problemele hardware, au apărut și cele software. Mai întâi, m-am trezit că nu mai am spațiu suficient pentru zecile de mii de poze făcute și a trebuit să investesc suplimentar într-un hard extern. După aceea, a început să dea câte un blue screen la câteva zile distanță, deși tot ce făceam era să caut lucruri pe Google. Apogeul a fost atins când, în timpul unei conferințe în care îmi notam frenetic ce spunea un speaker, a crăpat. N-am mai reușit să îl aprind pe moment și duse au fost notițele mele de care aveam nevoie chiar atunci, pentru a i le trimite unui coleg.

Citeste si:  Cele mai bune routere de internet Wi-Fi Wireless din 2019: Comparatie a 8 modele de top foarte bine vandute

Așa că, într-un final, m-am decis: este momentul pentru un upgrade.

Nu am știut de unde să încep, așa că am intrat pe singurul site pe care se poate descurca un om paralel cu tehnologia ca mine, fără să îmi prind urechile în descrieri tehnice pe care nu le înțeleg și pe care mi-ar fi luat prea mult să le învăț. Pe eMAG.

Din fericire, site-ul are niște filtre foarte utile care nu necesită prea multe cunoștințe de specialitate și poți să sortezi foarte ușor ce te interesează.

Ținând cont că sunt un cinefil înrăit, am căutat în primul rând un laptop cu un ecran cât mai mare. Am optat pentru o diagonală a display-ului situată între 15 și 15.6″. Această dimensiune nu este totuși nici atât de mare încât să facă laptopul să fie foarte greu, una din necesitățile mele fiind că voiam să fie ușor de cărat chiar și într-o geantă de doamnă mereu lucrând de pe drumuri. M-am oprit astfel la o greutate cuprinsă între 1,5 și 2 kg, ca să nu îmi rup spatele cărând, pe lângă miile de obiecte din geantă, și laptopul.

Am selectat de asemenea să nu am o unitate optică, deoarece vremea CD-urilor și DVD-urilor a trecut, toți având acum stick-uri cu o capacitate imensă de stocare, așa că m-aș fi ales cu ceva care nu mi-ar fi folosit.

Laptop-HP-Pavilion-15-cc501nq-cu-procesor-Intel®-Core™-i7-7500U-pana-la-3.50-GHz-Kaby-Lake-15.6-Full-HD-16GB-2TB-NVIDIA®-GeForce®-940MX-4GB-Microsoft-Windows-10-Gold-1-1024x648
Laptop-HP-Pavilion-15-cc501nq-cu-procesor-Intel®-Core™-i7-7500U-pana-la-3.50-GHz-Kaby-Lake-15.6-Full-HD-16GB-2TB-NVIDIA®-GeForce®-940MX-4GB-Microsoft-Windows-10-Gold-1-1024×648 – – Sursa preluare foto: eMAG

Totodată, am ales ca laptopul meu să aibă instalat sistemul de operare Windows, ca să nu mă chinui cu descărcat de pe torrente versiuni piratate, cum am făcut toți.

Și, cum ziceam mai devreme, că sunt mereu pe drumuri, am vrut o autonomie a bateriei cât mai lungă, așa că am selectat ca aceasta să țină peste 6 ore.

Citeste si:  Descătușarea gaming-ului: hai la laptopuri!

După numeroase filtre aplicate, mi-am găsit sufletul pereche: un laptop HP Pavilion – 15-cc100nq cu procesor Intel® Core™ i5-8250U până la 3.40, la 3.599 lei. Nu aveam de gând să cheltui foarte mult pe acest laptop, ținând cont că nu mă joc pe el și nici nu folosesc programe de procesare a imaginilor. Bugetul meu era circa 3.500 de lei, dar am zis să fac un sacrificiu și am mai pus 100 de lei, în special pentru că era disponibil pentru ridicare pe loc din showroom.”

Lasă un răspuns