Politica de confidentialitate si cookies, utilizarea si protectia datelor, termeni si conditii

Ce este si ce date colecteaza EMRZONE.ro?

 

Site-ul EMRZONE.ro:

  • nu este reprezentantul unei entitati juridice si nu este site-ul oficial al unei afaceri sau firme cu activitati comerciale;
  • nu solicita si nu colecteaza voluntar date personale despre utilizatori si nu are acest scop:
    • sectiunea de comentarii nu are active campurile standard (in WordPress) de nume, prenume si email;
    • inregistrarile in site sau abonarile nu sunt permise, acestea presupunand oferirea unor informatii personale;
    • de asemenea, formularul de contact nu are aceste campuri (nume / prenume / email / alte date);
    • nu are active module / plugin-uri de social media sharing, acestea putand solicita anumite date;
    • iar adresa IP folosita by-default de platforma WordPress pentru comentarii nu este transmisa administratorului – a fost utilizata metoda manuala de insert in functions.php a codului de mai jos care a inlaturat campul de IP din backoffice:

      function wpb_remove_commentsip( $comment_author_ip ) {
      return '';
      }
      add_filter( 'pre_comment_user_ip', 'wpb_remove_commentsip'
      );
    • IP-urile colectate automat de server (din motive de securitate) sunt sterse automat la fiecare 24h din CPanel-ul EMRZONE.ro printr-un Cron Job ce a fost setat in acest sens (detalii mai jos) – o solutie gasita impreuna cu tehnicul hostingului pentru a nu aduce IP-urile in zona de Control Panel;
    • de asemenea, au fost sterse din baza de date numele, adresele de email si adresele IP din comentariile mai vechi, precum si pentru utilizatorii si/sau abonatii vechi;
  • nu utilizeaza coduri de tracking utilizatori (ex. Google Analytics scripts);
  • nu utilizeaza scripturi proprii de (re)targeting sau remarketing;
  • nu ofera continut personalizat si nu listeaza anunturi (personalizate) de tip Google Adwords Display;
  • nu utilizeaza voluntar cookies proprii sau folosite in interes propriu,  (cookies=?) – cu toate acestea, exista cookie-uri apartinand unor terte parti (de la modulelele instalate sau de la aplicatii externe utilizate, ex. materialele media incorporate de la YouTube.com, Double Click sau Google.com, Scribd.com sau Slideshare.net / Linkedin.com – inserturi necesare a ilustra sau completa ideile scrise prezentate) – date la care EMRZONE.ro si administratorul nu au acces. Care sunt, ce durata de viata au si cum sunt utilizate si/sau gestionate datele de aceste terte parti care furnizeaza cookies pe emrzone.ro sunt listate mai jos.
  • Nu trimite newslettere;
  • Nu este inregistrat ca prelucrator de date cu caracter personal sau operator de date;
  • Nu transmite si nu divulga date si statistici disponibile despre vizitatori sau utilizatori unor terte parti (cu exceptia unor situatii legale), asigurand confidentialitatea unor eventuale date transmise voluntar (spre ex. prin formularul de contact), prin aceasta EMRZONE.ro se angajeaza sa protejeze datele cu caracter personal colectate cu acordul sau la cererea vizitatorilor conform legislației în vigoare aplicabile;
  • Foloseste o conexiune criptata https pentru siguranta navigarii;
  • Colecteaza statistici anonime despre traficul din Google si datele sunt oferite de acesta prin tool-ul Google Search Console;
  • Este un blog personal cu articole din zona online, dar si despre aspecte din zone tehnice, despre gadget-uri sau auto, despre intamplari, experiente, idei si altele;
  • Poate publica orice considera relevant la un moment dat, inclusiv reclame (chiar de tip banner) sau advertoriale;
  • Este detinatorul textelor publicate (unele materiale fiind preluate de pe site-uri care nu mai exista, dar realizate si publicate de acelasi autor), cu exceptia materialelor media si a textelor la care se specifica sursa de la care au fost preluate sau citate (in cazurile evidente nu e considerata specificarea explicita, ex. Youtube; in cazul unor imagini este specificata sursa, daca este externa; etc.);

Utilizarea si stocarea IP-urilor vizitatorilor

  • Prin solutiile tehnice furnizate de catre hosting EMRZONE.ro poate avea acces la IP-urile vizitatorilor sai (necesare Apache pentru incidente si atacuri cibernetice care vizeaza securitatea si integritatea site-ului si serverului pe care acesta e gazduit) – insa acele IP-uri nu sunt asociate cu alte informatii ce pot duce la identificarea unei persoane fizice
  • Conform GDPR (http://www.dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=35), sunt considerate date cu caracter personal:
    – orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular
    prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
  • Sectiunea Visitors din interfata cPanel este generata in mod direct de catre engine-ul Apache (engine-ul care trimite pagina catre vizitator).
  • Apache (serverul web practic) salveaza accesarile sub forma [data/ora] – [IP sursa] – [link accesat] – [tip browser folosit] in fisierele din directorul „access_logs”, iar fisierele contin doar cele mai recente accesari (ultimele cateva zile) pentru a conserva spatiul pe server.
  • Deci in sectiunea Visitors este direct log-ul de acces „raw” al site-ului. Acesta nu poate fi sters deoarece acesta este folosit pentru incidente de securitate si atacuri atat asupra site-ului cat si asupra serverului, si – conform declaratiei specialistilor de la hosting-ul EMRZONE.ro (care este disponibila si poate fi transmisa si studiata la solicitarea celor interesati, precum si firul discutiilor) – nu pot fi folosite sa identifice o persoana fizica in mod direct.
  • Interfata AWStats este o extensie a log-ului de acces care doar creeaza cateva statistici, ce reprezinta o comasare a acestora intr-un mod usor de interpretat de catre administrator.
  • In aceasta interfata nu apar nume, iar locatiile sunt generice la nivel de tari (nu sunt adrese reale specifice).
  • Log-urile salvate pe server legate de accesarile site-ului contin doar IP-uri.
  • Acestea nu pot fi folosite pentru a identifica in mod direct o persoana si nu constituie date cu caracter personal (nume, adresa fizica, CI/CNP, etc.).
    Spre exemplu un singur IP public poate fi folosit de catre mai multe persoane pentru a accesa un domeniu online.
  • Asocierea intre un IP si un utilizator al acestuia este pastrata de catre furnizorii de servicii de Internet.
    EMRZONE.ro si hostingul nu au acces alocarea IP-urilor de catre furnizori de Internet catre clientii lor
    (nu se poate sti catre cine a alocat un IP Vodafone sau RDS, spre exemplu).
    Ca si consecinta, EMRZONE.ro si firma de hosting nu au cum sa identifice in mod direct o persoana fizica pe baza acestor inregistrari.
  • A fost agreata cu firma de hosting si creata in CPanel o regula care sa stearga automat prin setarea unui cron job fisierele ce contin IP-uri generate de server in Awstats la interval de 24 de ore, aceste IP-uri fiind sterse definitiv din Awstats/Cpanel al EMRZONE.ro.

Care este temeiul legal al prelucrării datelor dvs.?

Temeiul legal al prelucrarii datelor dvs. prin utilizarea cookies este consimtamantul Dvs., iar temeiul legal privind log-urile de accesare a site-ului (server logs) este interesul legitim al administratorului si al hostingului privind securitatea site-ului si a serverului.

Care este scopul prelucrării?

Sunt utilizate cookie-uri pentru a vă asigura că aveți o experiență buna de navigare si de informare pe acest site. Cookie-urile pot fi, de asemenea, folosite pentru a analiza statistic traficul pe site. Puteți utiliza site-ul nostru și fără cookie-uri. Puteți schimba oricand setările cookie-urilor în broswer-ul dvs. si astfel să vă retrageți consimțămantul în orice moment (detalii mai jos despre neacceptarea sau/si stergerea cookies din browserul dvs. de Internet.

Cum îmi pot exprima consimțământul pentru utilizarea cookie-urilor?

Puteți accepta cookie-urile făcând click pe butonul SUNT DE ACORD din josul fiecarei pagini a acestui site, care va afiseaza optiunile pana Dvs. selectati una dintre ele. Dacă acceptați, acceptați toate cookie-urile utilizate pe acest site.

Pot respinge cookie-urile?

Dacă nu doriți să acceptați cookie-urile, trebuie să modificați setările browser-ului dvs. de internet pentru a bloca toate cookie-urile. După respingere, puteți continua vizita intrucat principalul continut (textele articolelor) nu are nevoie de cookies spre a fi afisat, nu vor fi utilizate cookie-uri, dar unele funcționalitati ale site-ului pot fi afectate.

Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poți seta browser-ul să accepte cookie-uri de la un site anume. Toate browser-ele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regula in „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browser-ului Dvs. – pentru aceasta vor fi utile legaturile de mai jos pentru o lista de browsere.

Dacă nu doriți să acceptați cookie-urile, apasati butonul „Nu sunt de acord” din bara care apare in partea de jos inca de la intrarea in site si care va aparea pe tot parcursul vizitei pana la accepatrea sau neacceptarea cookie-urilor, iar sistemul – ca si comportament tehnic – by default trebuie sa blocheze cookie-urile.

O alternativa este gestionarea manuala si stergerea fisierelor cookie utilizand setarile specifice browserului Dvs.

Gestionati, dezactivati sau stergeti cookie-urile pentru browserul Dvs. conform recomandarilor urmatoare:


Chrome Firefox Internet Explorer Opera Safari

(Imagini icons browsere via icons.iconarchive.com)

 

Cât timp vor fi stocate cookie-urile?

Cookie-urile au o durată variabilă de stocare în funcţie de tip, care poate varia de la o sesiune la 2 ani (sau chiar mai mult in cateva situatii). Puteti vizualiza lista de mai jos pentru a vedea perioadele pentru toate cookies utilizate acum in emrzone.ro.

Protejarea datelor Dvs.

  • Site-ul foloseşte certificat de securitate SSL pentru criptarea datelor.
  • Au fost luate masuri pentru securitatea datelor, împotriva prelucrării sau a alterării neautorizate, împotriva pierderii sau a distrugerii, precum și împotriva dezvăluirii si a accesului neautorizat la datele personale stocate transmise voluntar.
  • 36. Protectia datelor cu caracter personal stocate de catre utilizatorii serviciilor de gazduire web pe serverele Gazduire Web S.R.LGazduire Web S.R.L., in calitate de procesator, prelucreaza in conditii de siguranta si confidentialitate, in numele utilizatorilor si numai in scopul asigurarii serviciilor de gazduire web, datele stocate de utilizatori pe serverele sale. Durata prelucrarii este egala cu durata derularii contractului dintre Gazduire Web S.R.L. si utilizator. Tipurile de prelucrari efectuate de Furnizor sunt: stocarea, copierea (backup) si stergerea, atunci cand, indiferent de motiv, inceteaza furnizarea serviciilor de gazduire web.Gazduire Web S.R.L. nu detine informatii cu privire tipurile de date cu caracter personal si nici categoriile de persoane vizate pe care utilizatorii le colecteaza si/sau prelucreaza in spatiul de stocare.Tinand seama de natura prelucrării, Gazduire Web S.R.L. ofera asistenta utilizatorului, in masura in care acest lucru este posibil, pentru indeplinirea obligatiei utilizatorului de respectare a legislatiei in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.Serverele de gazduire web sunt localizate in Romania, iar datele stocate nu sunt transferate catre terti.

Termenii si conditiile utilizarii site-ului emrzone.ro se pot modifica oricand si fara notificari prealabile.

Pentru a solicita verificarea sau scoaterea din site a unor informatii (ex. numele pentru comentarii anterioare) puteti utiliza adresa de email contact at emrzone .ro – aceasta adresa de posta electronica poate fi utilizata (sau formularul din pagina de contact) si pentru a semnala diverse aspecte.

—————————————————————————————————

  1. Politica de confidentialitate

Date cu caracter personal inseamna orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale administratorului emrzone.ro. Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet emrzone.ro. („Site-ul”).

 

Datele cu caracter personal colectate de EMRZONE.ro in timpul utilizarii site-ului sunt:

  1. Date de tip cookie: colectate de terte parti (module externe WordPress, aplicatii precum YouTube, Scribd, Slideshare etc.) de regula cu scopuri statistice. Vizualizati mai jos politicile de confidentialitate si de utilizare a datelor colectate prin cookies de catre terte parti

 

__utma
__CJ_nwt
scribd_ubtc
cto_lwid
__utmv
__utmb
__utmt
_uetsid
__CJ_session_metadata
__utmc
G_ENABLED_IDPS
__utmz

 

VISITOR_INFO1_LIVE
YSC
GPS
PREF
SERVERID
__utmt
__utmz
__utma
__utmb
__utmc
language
bcookie
_uv_id

 

Lista de cookies existente pe emrzone.ro, scopul, furnizorul si durata de expirare

Declaraţie cookie-uri actualizată ultima oară în data de 10/06/2018 de Cookiebot.com (lista in curs de update continuu, pe masura ce sunt identificate alte noi cookies):

Necesare (6)

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

Denumire Furnizor Scop Expirare Tip
__cfduid [*2] semrush.com
iconarchive.com
Used by the content network, Cloudflare, to identify trusted web traffic. 1 an HTTP Cookie
CookieConsent emrzone.ro Stores the user’s cookie consent state for the current domain 1 an HTTP Cookie
JSESSIONID linkedin.com Preserves users states across page requests. Session HTTP Cookie
language slideshare.net Saves the user’s preferred language on the website. Session HTTP Cookie
PHPSESSID [x2] emrzone.ro
rankranger.com
Preserves user session state across page requests. Session HTTP Cookie

Statistici (19)

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

Denumire Furnizor Scop Expirare Tip
@@History/@@scroll|# [x4] emrzone.ro
scribd.com
slideshare.net
youtube.com
Neclasificate Persistent HTML Local Storage
__utma [x2] scribd.com
slideshare.net
Collects data on the number of times a user has visited the website as well as dates for the first and most recent visit. Used by Google Analytics. 2 ani HTTP Cookie
__utmb [x2] scribd.com
slideshare.net
Registers a timestamp with the exact time of when the user accessed the website. Used by Google Analytics to calculate the duration of a website visit. Session HTTP Cookie
__utmc [x2] scribd.com
slideshare.net
Registers a timestamp with the exact time of when the user leaves the website. Used by Google Analytics to calculate the duration of a website visit. Session HTTP Cookie
__utmt [x2] scribd.com
slideshare.net
Used to throttle the speed of requests to the server. Session HTTP Cookie
__utmv scribd.com Saves user-defined tracking parameters for use in Google Analytics. 2 ani HTTP Cookie
__utmz [x2] scribd.com
slideshare.net
Collects data on where the user came from, what search engine was used, what link was clicked and what search term was used. Used by Google Analytics. 6 luni HTTP Cookie
_ga rankranger.com Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. 2 ani HTTP Cookie
_gat rankranger.com Used by Google Analytics to throttle request rate Session HTTP Cookie
_gid rankranger.com Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. Session HTTP Cookie
_uv_id slideshare.net Collects data on the user’s visits to the website, such as which pages have been read. 2 ani HTTP Cookie

Marketing (19)

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmări pe utilizatori de la un site la altul. Intenţia este de a afişa anunţuri relevante şi antrenante pentru utilizatorii individuali, aşadar ele sunt mai valoroase pentru agenţiile de puiblicitate şi părţile terţe care se ocupă de publicitate.

Denumire Furnizor Scop Expirare Tip
1P_JAR google.com Unclassified 29 zile HTTP Cookie
bcookie [x2] linkedin.com
slideshare.net
Used by the social networking service, LinkedIn, for tracking the use of embedded services. 2 ani HTTP Cookie
bscookie linkedin.com Used by the social networking service, LinkedIn, for tracking the use of embedded services. 2 ani HTTP Cookie
CONSENT google.com Neclasificate 7144 zile HTTP Cookie
GPS youtube.com Registers a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location. Session HTTP Cookie
IDE doubleclick.net Used by Google DoubleClick to register and report the website user’s actions after viewing or clicking one of the advertiser’s ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user. 1 an HTTP Cookie
leo_auth_token linkedin.com Used by the social networking service, LinkedIn, for tracking the use of embedded services. Session HTTP Cookie
lidc linkedin.com Used by the social networking service, LinkedIn, for tracking the use of embedded services. Session HTTP Cookie
MUID bing.com Used widely by Microsoft as a unique user ID. The cookie enables user tracking by synchronising the ID across many Microsoft domains. 1 an HTTP Cookie
MUIDB bing.com Neclasificate 1 an HTTP Cookie
NID google.com Registers a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads. 6 luni HTTP Cookie
PREF youtube.com Registers a unique ID that is used by Google to keep statistics of how the visitor uses YouTube videos across different websites. 8 luni HTTP Cookie
test_cookie doubleclick.net Used to check if the user’s browser supports cookies. Session HTTP Cookie
UID scorecardresearch.com Collects information of the user and his/her movement, such as timestamp for visits, most recently loaded pages and IP address. The data is used by the marketing research network, Scorecard Research, to analyse traffic patterns and carry out surveys to help their clients better understand the customer’s preferences. 2 ani HTTP Cookie
UIDR scorecardresearch.com Collects information of the user and his/her movement, such as timestamp for visits, most recently loaded pages and IP address. The data is used by the marketing research network, Scorecard Research, to analyse traffic patterns and carry out surveys to help their clients better understand the customer’s preferences. 2 ani HTTP Cookie
visit linkedin.com Used by the social networking service, LinkedIn, for tracking the use of embedded services. 2 ani HTTP Cookie
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com Tries to estimate the users’ bandwidth on pages with integrated YouTube videos. 179 zile HTTP Cookie
YSC youtube.com Registers a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen. Session HTTP Cookie

Neclasificate (13)

Cookie-urile neclasificate sunt cookie-uri în curs de clasificare, împreună cu furnizorii de cookie-uri individuale.

Denumire Furnizor Scop Expirare Tip
__CJ_nwt scribd.com Neclasificate 2 ani HTTP Cookie
__CJ_session_metadata scribd.com Neclasificate Session HTTP Cookie
_uetsid scribd.com Neclasificate Session HTTP Cookie
criteo_write_test scribd.com Neclasificate Session HTTP Cookie
cto_lwid scribd.com Neclasificate 13 luni HTTP Cookie
cto_tld_test scribd.com Neclasificate Session HTTP Cookie
G_ENABLED_IDPS scribd.com Neclasificate 2915203 zile HTTP Cookie
n_userid semrush.com Neclasificate Session HTTP Cookie
RT slideshare.net Neclasificate Session HTTP Cookie
S docs.google.com Neclasificate Session HTTP Cookie
scribd_ubtc scribd.com Neclasificate 15 ani HTTP Cookie
SERVERID [x2] rankranger.com
slideshare.net
Neclasificate Session HTTP Cookie

 

  • EMRZONE.ro poate stoca si utiliza adresele IP in scopuri statistice, pentru uzul intern sau pentru identificarea spamului, asa cum este specificat mai sus in sectiunea dedicata IP-urilor.

Atunci cand furnizati voluntar date nesolicitate cu caracter personal, EMRZONE.ro le poate utiliza strict in urmatoarele scopuri:

  • Pentru a trimite raspuns solicitarii Dvs.

 

 

  1. Politica cookie

2.1 Ce sunt cookie-urile?

Un cookie este un fisier care se salveaza pe computerul tau atunci cand vizitezi un website.

Acest fisier permite retinerea setarilor si a preferintelor tale cand ne vizitezi din nou site-ul, pentru a-ti oferi o mai buna experienta online.

 

Cookie-urile sunt folosite de serverele web pentru a putea diferenția utilizatorii și pentru a putea reacționa în funcție de acțiunile acestora în cadrul unei sesiuni.

 

Cookie-urile se folosesc si pentru a urmări activitatea unui utilizator pe un site. Urmărirea în cadrul unui site este făcută în scopul obținerii unor statistici de folosire. În special în timpul campaniilor de publicitate se urmărește activitatea utilizatorilor în cadrul site-ului pentru a se afla mai exact interesele lor, putând astfel să decidă care anume reclame să trimită la un anumit moment unui anumit utilizator.

 

2.2 Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminal. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

 

Daca totusi nu sunteti de acord cu folosirea de cookie-uri dar doriti sa continuati utilizarea site-ului, urmati instructiunile de mai jos pentru dezactivarea sau stergerea datelor cookie in functie de browser-ul folosit.

 

Gestionarea, dezactivarea și ștergerea cookie-urilor

Informații detaliate referitoare la modalitățile de gestionare, dezactivare și ștergere a cookie- urilor prin utilizarea setărilor broswer-ului folosit pentru navigarea pe Internet sunt disponibile la următoarele adrese:

  • 2.2.1. Internet Explorer

Ștergerea și gestionarea modulelor cookie (IE 8, 9 și 10):

Internet Explorer 8

Internet Explorer 9

Internet Explorer 10

 

Dezactivare/stergere cookie in Internet Explorer

 

  • 2.2.2 Mozilla Firefox

Setările pentru cookie-uri și depanarea cookie-urilor (activare și dezactivare cookie-uri, eliminare cookie-uri, blocarea anumitor site-uri de la plasarea de cookie-uri, deblocarea plasării de cooki-euri, etc)

Şterge cookies pentru a elimina informaţiile stocate în computerul tău de alte pagini web

Dezactivare/stergere cookie in Mozilla Firefox

 

  • 2.2.3. Google Chrome

Gestionarea cookie-urilor (ștergere, blocare, permitere, stabilirea de excepții, etc)

Gestionarea cookie-urilor și a datelor despre site-uri

Dezactivare/stergere cookie in Google Chrome

 

  • 2.2.4. Safari
    • Manage cookies – Administrează cookie-uri (doar în limba engleză)

Safari 6 (OS X Mountain Lion): Manage cookies

    • Remove cookies – Șterge cookie-uri (doar în limba engleză)

Safari 6 (OS X Mountain Lion): Remove cookies and other data

 

 

  • 2.2.5. Opera

Gestionare și ștergere cookie-uri (doar în limba engleză)

Gestionarea cookie-urilor și a datelor despre site-uri

 

2.3 Pastrarea pe server a datelor cu caracter personal

Datele personale furnizate in momentul navigarii in site sunt stocate in baza de date pe termen nedefinit, atata timp cand contul de utilizator exista sau nu se solicita in mod expres de catre utilizator stergerea datelor.

Fisierele de tip cookie pot fi sterse in orice moment de catre utilizator urmand instructiunile de mai sus in functie de browser-ul folosit ( by default, cookie-urile au o durată variabilă de stocare în funcţie de tip, care poate varia de la o sesiune si pana la 2 ani de regula – avem anumite exceptii, spre exemplu avem cookies care pot fi stocate pe o perioada de 15 ani).

Situatia IP-urilor a fost tratata conform detaliilor de mai sus, acestea fiin sterse din automat la 24 h CPnel si definitiv din baza de date phpMyAdmin.

2.4 Ce se intampla daca refuzati cookies?

Daca nu sunteti de acord cu utilizarea acestor cookies, exista posibilitatea ca anumite functii ale site-ului sa fie alterate sau anumite materiale media sa nu fie redate. Acceptarea sau neacceptarea utilizarii de cookies nu influenteaza cu nimic navigarea, nu este blocat accesul la informatia text principala a site-ului si nu are consecinte negative pentru vizitator.

 

Drepturile de care beneficiati

In condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

  • Utilizatorii beneficiază de dreptul de acces la datele prelucrate, de intervenţie asupra acestora, de dreptul de a se opune prelucrării şi de a solicita ştergerea datelor. Verificarea, stergerea si modificarea datelor personale se face in urma unei cereri trimisa la adresa de email contact at emrzone.ro;
  • Aveți dreptul de informare si să accesați datele cu caracter personal deținute despre dvs., inclusiv informații cum ar fi, de exemplu, sursa și categoriile de date, scopurile prelucrării, destinatarii (sau categoriile acestora), respectiv perioada de păstrare;
  • Aveți dreptul să solicitați actualizarea sau corectarea datelor dvs. personale astfel încât să fie întotdeauna exacte;
  • Aveți dreptul să obțineți datele dvs. personale în format electronic pentru dvs. sau pentru un alt operator;
  • Aveți dreptul să solicitați ștergerea datelor dvs. personale dacă nu mai este necesară pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • Aveți dreptul să restricționați prelucrarea datelor dvs. personale în anumite circumstanțe;
    să vă exercitați dreptul de opoziție la prelucrarea datelor dvs. personale din motive specifice legate de situația dvs. particulară, care are prioritate față de interesele noastre legitime de prelucrare;
  • Aveți dreptul să vă retrageți consimțământul în orice moment în care datele dvs. personale sunt procesate cu acordul dvs., fără a afecta legalitatea procesării bazate pe consimțământ înainte de retragerea acestuia sau bazate pe un alt temei juridic pentru prelucrarea datelor dvs. (de exemplu, interese legitime care au întâietate);
  • Aveți dreptul să depuneți o plângere la operatorul de date și / sau la autoritatea competentă pentru protecția datelor: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
    B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România
  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către [deținătorul website-ului], conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea [deținătorul website-ului] cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către [deținătorul website-ului] a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

 

Este posibil ca, în urma solicitării de stergere a datelor, [detinătorul website-ului] să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

  • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau

  • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către [deținătorul website-ului] către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al [deținătorul website-ului]sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care [deținătorul website-ului] poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;

  • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Update termeni de utilizare si politica de confidentialitate: 16 iunie 2018.