Solutii de Optimizare pentru Magazinele Online care Merita Investitia – SEO si Content Marketing la o Cotatie de Pret Avantajoasa

realizare optimizare platforma-magazin online virtual
Solutii de Optimizare pentru Magazinele Online care Merita Investitia – SEO si Content Marketing la o Cotatie de Pret Avantajoasa
5 (100%) 2 votes


Optimizare pentru magazine online prin content marketing - ciclul procesului
Optimizare pentru magazine online prin content marketing – ciclul procesului [sursa foto: wikimedia.org]

Ai un magazin online si vrei sa il promovezi? Cea mai buna solutie este sa procedezi in asa fel incat produsele insele sa se promoveze pe sine. Si cum poti face acest lucru, daca nu prin descrierea lor corecta, coerenta si optimizata?

Continutul textual este foarte important pentru orice produs online, insa acesta trebuie creat astfel incat sa poata fi indexat de catre motoarele de cautare. De aceea, serviciile SEO si SEM sunt cea mai buna strategie de promovare in mediul virtual.

Cum functioneaza acestea? In primul rand, continutul constant si valoros genereaza trafic si creeaza angajament din partea vizitatorilor. Unii dintre acestia obisnuiesc chiar sa il redistribuie, facandu-l astfel mai accesibil si altor utilizatori de internet. Vizibilitatea capatata prin aceasta metoda determina cresterea page rank-ului, care la randul sau creste si mai mult traficul si, implicit, numarul potentialilor clienti.

Cine face acest lucru? Bineinteles, o echipa organizata de oameni cu experienta in online, capabili sa se adapteze la trendurile acestui mediu si sa livreze cele mai bune solutii de promovare prin mijloace optimizate de content marketing.

Obiectivele pe care si le propun specialistii SEO pentru promovarea magazinelor online sunt indexarea optima a acestora in motoarele de cautare, cresterea numarului de vizitatori, furnizarea unor informatii complete despre produse si cresterea imaginii de brand.

Calea prin care se pot realiza toate aceste lucruri este crearea de continut unic si de calitate, creat in exclusivitate de catre editori experimentati. Acest continut va respecta atat normele de optimizare, cat si necesitatea interactiunii cu clientii.

Astfel, un magazin virtual cu continut optimizat va fi intotdeauna in fata competitiei in motoarele de cautare, iar numarul sau de vizitatori si, implicit, de cumparatori, va creste constant datorita eforturilor sustinute ale echipei de specialisti SEO.

Serviciile de Content Marketing si SEO

Datorita evolutiei tehnologiei si emanciparii strategiilor de promovare, Content Marketingul a devenit cea mai populara si sigura formula de crestere a reputatiei unui brand. 80% dintre afacerile din Romania opteaza acest tip de promovare in devafoarea reclamelor, tocmai pentru ca rezultatele sale sunt garantate.

Citeste si:  Cum facem SEO pentru magazine virtuale de muzica si instrumente muzicale

Printre cele mai importante obiective ale Content Marketingului se numara cresterea notorietatii, targetarea publicului, sporirea cifrelor de vanzari, fidelizarea clientilor si evolutia businessului. 70% dintre companii folosesc aceasta strategie de promovare, motivand ca este singura care le asigura apropierea fata de clientii proprii, iar 60% dintre conducatorii marilor companii considera ca tacticile de Content Marketing ii ajuta sa isi cunoasca mai bine publicul si sa creeze astfel solutii mai bune de produse sau servicii, care sa satisfaca nevoile cumparatorilor.

Produsele palpabile de Content Marketing sunt numeroase si eficiente. Dintre acestea, cele mai importante sunt newsletterele, blogurile, articolele, studiile de caz, ghidurile si revistele digitale. Motorul care pune in miscare acest tip de promovare functioneaza astfel: continutul valoros si bogat genereaza trafic, publicul acestuia distribuie informatia prin linkuri, care la randul lor contribuie la cresterea page rankului; un page rank bun are rolul de a creste traficul si, implicit, de a atrage noi publicuri.

Etapele de promovare prin Content Marketing incep cu dezvoltarea unei strategii bazata pe date relevante obtinute in urma unor studii de cercetare a pietei si publicului. Ulterior, este dezvoltat continutul si distribuit prin acele canale de promovare accesate de catre publicul targetat. Promovarea acestuia are drept scop principal construirea de link-uri, menite sa creasca numarul potentialilor cumparatori ai unui brand.

Directii ale strategiilor de content marketing in Romania

Aproximativ 93% dintre cumparatorii din Romania folosesc motoarele de cautare pentru a gasi produsele sau serviciile dorite. Mai mult de atat, 74% dintre utilizatorii de internet considera ca acesta este cea mai buna sursa de informare.

Care sunt tendintele de navigare pe internet ale romanilor? Conform unui studiu, se pare ca :

– 89.72% dintre utilizatori folosesc internetul pentru a se informa,

– 58.27% il utilizeaza drept resursa de comunicare si de socializare,

– 39.29% acceseaza surse online pentru a uploada sau pentru a downloada materiale,

– 36.15% se conecteaza pentru a naviga pe bloguri si forumuri,

– 35.35% utilizeaza internetul pentru a viziona videoclipuri si filme,

– 25.18% acceseaza resursele online de jocuri,

– 22.32% cauta informatii despre afaceri online,

– 16.19% (doar) urmaresc televiziuni online, iar

– 2.59% utilizeaza internetul pentru diferite alte activitati.

Citeste si:  Chestionar SEO util la inceperea campaniei de optimizare a unui magazin online sau a unui site

Asadar, mediul online este, probabil, cel mai propice pentru promovarea unei afaceri. De aceea, companiile care isi doresc sa evolueze se asigura ca beneficiaza de toate facilitatile pe care acesta le ofera si ca utilizeaza toate resursele de promovare care li se potrivesc.

Din momentul in care motoarele de cautare au inceput sa genereze rezultate in functie de relevanta informatiilor online, continutul optimizat SEO si calitatea strategiei de marketing online au devenit instrumente esentiale pentru promovare.

Astfel, acestea pot creste numarul de vizitatori ai unui site cu pana la 55% in doar 3 luni, lucru care atrage dupa sine cresterea nivelului de incredere in randul potentialilor clienti. In plus, fidelizarea acestora are o rata de succes de aproximativ 60% in urma parcurgerii continutului online valoros pe care companiile il distribuie in acest mod.

De ce sa iti promovezi afacerea sau magazinul virtual prin servicii de Content Marketing si SEO

Conform statisticilor, 37% dintre dezvoltatorii de business considera ca cea mai importanta strategie de vanzari este insasi calitatea continutului de pe site-ul sau blogul de business al companiei. Mai mult de atat, publicul – utilizatorii de internet considera ca unul dintre principalele 3 motive pentru care aleg sa urmareasca activitatea unei companii in social media este valoarea continutului online pe care aceasta il distribuie. 60% dintre utilizatorii activi pe Facebook sau Twitter au tendinta de a distribui paginile brandurilor care i-au cucerit si astfel contribuie la cresterea gradului de constientizare in randul populatiei online.

Cat despre rolul SEO in aceasta poveste, se pare ca site-urile care au un continut optimizat pentru motoarele de cautare sunt cu pana la de 4-5 ori mai bine indexate, beneficiind de o indexare a linkurilor cu 97% mai mare decat in cazul celor neoptimizate.

Fara indoiala, continutul din social media poate astfel sa creasca semnificativ vanzarile unei companii. Statisticile arata ca 61% dintre companii folosesc LinkedIn pentru a-si atrage clientii, 67% opteaza pentru Facebook, iar 53% aleg sa se promoveze pe platforma de micro-blogging Twitter.

Cifrele sunt cu atat mai imbucuratoare pentru companiile care implementeaza strategii de Content Marketing si SEO pentru a-si cuceri clientii: 63% dintre acestea au reusit sa isi creasca numarul de cumparatori prin continut optimizat publicat pe site-uri, bloguri si retele de socializare.

Citeste si:  Optimizarea unui site cu panouri solare

Servicii SEO si Content Marketing in Romania

Serviciile de promovare prin crearea si distribuirea continutului web optimizat exista acum si in Romania. Activesoft, una dintre cele mai mari companii dezvoltatoare de site-uri si proiecte online din Romania, pune la dispozitia proprietarilor de afaceri aceste doua servicii, prin congruenta a doua departamente formate, crescute si experimentate din cadrul companiei: Departamentul de Content Marketing si Departamentul SEO-SEM.

Acestea colaboreaza de ani buni si au rezultate excelente in livrarea continua si sustinuta de articole calitative menite sa imbunatateasca indexarea in motoarele de cautare a site-urilor pentru care implementeaza strategii de promovare.

Echipa este formata din editori cu experienta si specialisti in optimizare SEO, capabili sa creeze angajament in randul oricarei categorii de public, prin crearea de continut unic si diversificat care sa genereze trafic, respectiv vanzari.

Experienta in mediul online a acestei echipe cuprinde toate perspectivele optimizarii de continut: business – client – search engines. De aceea, este o echipa capabila care se poate ocupa cu succes si rezultate de managementul continutului, atat on page cat si off page. Cele doua departamente sunt bine organizate si compatibile, oferind cele mai bune servicii de dezvoltare de continut optimizat, dar si de monitorizare a rezultatelor campaniilor implementate.

Cel mai mare avantaj al acestei strategii de promovare prin intermediul serviciilor de Content Marketing si SEO ale Activesoft ramane insa adaptarea constanta a specialistilor nostri la trendurile in domeniu si construirea de strategii durabile si eficiente, care sa creasca numarul vanzarilor si vizibilitatea afacerilor pe care le promoveaza.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Preturi SEO, Oferte de optimizare SEO, Cotatii de pret SEO
Author Rating
51star1star1star1star1star

5 comentarii la „Solutii de Optimizare pentru Magazinele Online care Merita Investitia – SEO si Content Marketing la o Cotatie de Pret Avantajoasa”

  1. In general, ofertele de pret pentru optimizare SEO magazine online se fac inca la kilogram, pentru ca freelancerii sau agentiile de servicii SEM/SEO ofera o serie de promisiuni halucinante in prima faza, spre exemplu o cotatie de pret se face pentru numarul de expresii cheie, fara sa se mentioneze valoarea expresiei (ex. laptop ar fi un sg cuvant, ar tb sa ies mai ieftin dpdv SEO, nu? – ok , pai „doar” cu asta as vrea in prima pagina in Google, vad ca oferta de pret se inacdreaza in cea mai mica categorie, deci pe asta o iau! 🙂 – solicitarea de mai sus e ipotetica, insa probabil ca inca exista oameni care vor apela la aceasta oferta de pret SEO foarte avantajoasa, de altfel).
    Alte oferte de pret se fac la numarul de backlink-uri obtinute, ceea ce duce la scaderea pietei in primul rand dpdv calitativ, intrucat inca se mai practica tot felul de metode, incepand de la testele care genereaza mii de linkuri automate si care pot fi fatale unui magazin online, spre exemplu si pana la „spinuirea asidua” a unor texte si articole de baza, desi in regulile Google scrie clar ca e interzis acest aspect sila prima verificare magazinul va fi zburat, chiar daca a obtinut niste pozitionari de top intr-un timp relativ scurt. Ideea ar fi ca nu trebuie apelat la automatizari prea multe, tot metodele clasice, manuale sunt de baza si trebuie vazut si portofoliul celor care ofera serviciile de optimizare, pentru a vedea cum s-a lucrat si a ne face idee despre modul de abordare. In general, personal ma cam feresc de promisiuni, pentru ca nimic nu e sigur in aceasta zona, insa se poate garanta lucrul cu masura, cu cap, putand ajunge ceva mai lent in topuri, insa mai sigur. Ofertele SEO primite ar trebui sa includa un plan pe diferite perioade de timp cu strategia de optimizare onpage si offpage si trebuie sa fie ceva care sa justifice preturile cerute, pentru ca vorbim de niste bani investiti pana la urma ce trebuie sa aduca un ROI si sa se transforme in niste conversii concrete, in beneficiul clientului, in primul rand si apoil al prestatorului de servicii SEO!
    Parerea mea! 🙂

  2. In zilele noastre internetul este viitorul si consider ca serviciile seo sunt indispensabile pentru o afacere online de succes.

  3. Printre cele mai bune metode de promovare a unei afaceri este in mediul online. Deja viitoarele generatii petrec mai mult timp in fata calculatorului decat la TV. Articolul este foarte folositor! Good job!

Lasă un răspuns