Update PageRank Google Iunie 2011

Update PageRank Google Iunie 2011
5 (100%) 2 votes

In sfarsit o veste mult asteptata de multi webmasteri si optimizatori cu sufletul la gura – dintre cei care inca mai cred si spera ca PageRank-ul Google le va arunca in top toate site-urile.

Luni 27 iunie 2011 – asa cum s-a prezis de mult de catre specialisti SEO (termenul de „experti SEO” pare aproape desuet, avand o conotatie din ce in ce mai luata in deradere) a avut loc update complet de PageRank.

SEO Update Google PageRank Iunie 2011
SEO Update Google PageRank Iunie 2011

Ultima actualizare completa a PageRank-ului a fost anul acesta, pe 20 ianuarie, iar urmatorul update de pagerank se preconizeaza a avea loc in perioada  31 septembrie – 3 octombrie 2011.

In 2010 a existat un update confirmat inainte de Pasti (2 aprilie), dupa cum spuneau unii ca ar ramane update-ul oficial de doua ori pe an, in preajma celor doua mari sarbatori religioase.

Ca idee, anul trecut au mai existat mici update-uri observate in paginile interne ale site-urilor optimizate, evident, SEO  (deci da, termenul de optimizare SEO e mai mult decat un pleonasm, insa atata timp cat oamenii nu stiu acest lucru inca si cauta aceasta exprimare draga noua, vom continua optimizarea si prentru ea).

In aceste zile uneltele si toolbarurile de verificare a PageRank-ului pot afisa valori diferite, in functie de datacenter-ele de la care preiau informatiile, urmand a fi actualizate in cateva zile peste tot.

Dupa cum stie toata lumea dar multi nu vor sa creada, aceasta nota acordata de Google unui site nu mai are importanta asa de mare, tocmai pentru a stopa vanzarile de linkuri de catre cei cu PR mare, devenind un simplu factor din cei peste 200 ce conteaza in ranking-ul Google.

Citeste si:  Optimizare si web design site de pensiune

Cu toate acestea, am observat cateva modificari pozitive la site-urile de care ne-am ocupat in ultimul timp, astfel :

–   Site-ul de Servicii web: revenire PageRank 2 ->3

–   Acest blog: crestere PageRank 1->3

–   Directorul web / Indexul web: crestere PageRank 1->3
–   Magazinul online Gifts4all.ro: crestere 1->2

–   Energieverde.go.ro: crestere 0->2 (cel putin ciudat, pentru un subdomeniu gratuit absolut nepromovat cu 2-3 backlink-uri)

Pe voi cum v-a afectat acest update?

Update la update-ul PageRank: 🙂

O rectificare la valorile anterioare din partea Google la o scurta perioada dupa update, astfel ca

– gifts4all.ro  2->1

– blog.webdesignoptimizare.ro: 3 -> 2

– director.webdesignoptimizare.ro: 3->2

Din cate am observat, aceste rectificari de PR nu au afectat ranking-ul site-urilor in SERPs pentru expresiile cheie optimizate, dovedind inca o data ca valoarea PR nu mai este nici pe departe un factor important, echivalentul acestuia care si conteaza in ranking fiind acum Moz Rank – ce poate fi determinat cu toolbarul de la SEOMoz.

Alti factori de luat in considerare in SEO Off Page actual sunt Domain Authorithy (DA) si Domain Trust Rank, in procesul de link-building – care este :-).   (legat de link building, dupa un articol LinkedIn reiese ca „Link building is dead!! Social sharing is the future!” ).

9 comentarii la „Update PageRank Google Iunie 2011”

 1. Dupa cum vad si site-urile tale au primit Page Rank si apoi au coborat, asa am patit si eu cu cateva site-uri, chiar a fost deranjanta aceasta minciunica de la Google.

 2. Asa este, a fost un balon de sapun, dar mi-a trecut de mult „sindromul cresterii PageRank-ului” 🙂 care intr-adevar pare a nu avea influente semnificative in SERPs.
  Totusi valorile actuale cred ca sunt mai aproape de nivelul de optimizare offpage/backlinks.

 3. Pentru ca am mai discutat in acest articol, revin cu cateva detalii – in data de 4 August, a fost upadate de Page Rank. Website-ul din semnatura mea (romania-seo.ro), a urcat de la PR0 la PR6, oare sa fie iarasi o desincronizare ? Site-urile care mi-au scazut, si-au revenit, este un inceput. Voi ce parere aveti ?

 4. Am citit cateva informatii despre niste probleme tehnice legate de serverele si datacenterele Google, dar parca prea tot online-ul ia foc atunci cand se modifica ceva sau cand apare simpaticul Matt Cutts intr-un nou filmulet cu cate o poveste, teorema, axioma sau corolar la legile Google.
  Pe undeva e de inteles reactia blogosferei si social-media, avand in vedere ca vorbim de afaceri de miliarde investite in mediul online.
  Legat de PageRank, chiar nu prea merita sa-ti bati capul, dar e o nota care da bine la necunoscatori si de care unii profita din plin.
  In principiu valorile au revenit la starea initiala pentru majoritatea site-urilor.

 5. Update de PR la Google nu se face de 2 ori pe an, ci de mai multe ori, nu stie nimeni ce si cum, sunt doar speculatii. Cei de la Google nu o sa lase pe nimeni sa stie ceva exact niciodata. Un mic update de PR a fost chiar in august acum. Lucrez in domeniu de 6 ani si am citit o gramada de articole de genu’ asta, nu m-a ajutat niciunul …

 6. Mi se pare ca nu prea mai conteaza PR-ul acum, se axeaza mai mult pe continut original pentru pozitionarea in motorul de cautare…

 7. Sa stii ca m-am gandit si eu la aspectul asta insa, a trecut mai bine de o luna si vad ca PR-ul meu a ramas la fel. Ma ingrijoreaza faptul ca in Romania, nu am vazut site-uri din domeniul SEO, cu Page Rank, mai mare de 5 si sunt constient ca nici al meu nu il va mentine. Sunt totusi incantat ca a atins aceasta nota. Adevarat, nu trebuie sa ne batem capul insa, este bine cand vezi verde mult acolo.

 8. Site-ul meu a crescut pe 27 iunie de la PR0, direct la PR3. Cum s-a facut estimarea ca acum (31 sept-2 oct) se va face o noua updatare?
  Sunt de acord cu cei care spun ca totusi, SERP-ul nu tine cont de Pagerank decat in mica masura.

Lasă un răspuns